KantooR4 op de CommunicatieCampus: snel en duurzaam opgebouwd.

Ytong Communicatie Campus Claerhout

In 2015 werd de bouw van de KantooR4 op de CommunicatieCampus gestart, een bruisende site waar start-ups en incubators naast gevestigde waarden naast elkaar wonen. Verschillende partners bouwden mee aan campus die in 2017 werd opgeleverd. Een van die partners was Xella, de producent van Ytong: een materiaal dat uiterst geschikt is om de bouwschil mee op te bouwen.

Ytong is een licht bouwmateriaal gemaakt uit kalk, cement en zand dat voor meer dan de helft bestaat uit minuscule versteende met lucht gevulde cellen. Deze stilstaande lucht geeft cellenbeton zijn opvallende en unieke producteigenschappen op het gebied van thermische isolatie, warmte-accumulatie, vochtongevoeligheid en brandwerendheid.

Duurzaam en kostengunstig bouwen

Duurzaamheid en energiebesparing waren belangrijke aspecten voor de bouw van de CommunicatieCampus. Het systematische gebruik van recuperatietechnieken en het E39-isolatieniveau zijn daar maar enkele voorbeelden van. Xella droeg zijn steentje bij in het verhogen van het isolatieniveau met z’n Ytong blokken als onderdeel van de gevel.

Ytong Communicatie Campus

Ytong is een volledig bouwsysteem waarmee elke woning van kelder tot dak kan opgetrokken worden. Het voldoet zonder problemen aan de EPB-isolatie-eisen en is het ideale product om constructies met EPB-aanvaarde bouwknopen op te trekken zonder koudebruggen. Het materiaal is door zijn specifieke samenstelling tegelijkertijd dragend en isolerend. Men kan er massieve muren mee optrekken of dubbele muren met een luchtspouw. Het klassieke probleem van slecht geplaatst isolatiemateriaal is daarbij onbestaande. 

Verder bouwt Ytong snel dankzij de grootte en ergonomie van de blokken, de gemakkelijke verzaging en het gebruik van lijm in de plaats van mortel. Ytong is een erg goede isolator, daarom hoeft er geen bijkomend risicovol isolatiemateriaal geplaatste te worden. Hierdoor bespaart u als bouwheer op de kostprijs van het materiaal en op manuren op de werf. Ook naar de toekomst toe, is het vermijden van bijkomend isolatiemateriaal steeds voordelig. Het risico op een slechte plaatsing (met alle nefaste gevolgen zoals opstijgend vocht of koudebruggen) bestaat niet, en de isolatiewaarde van uw nieuwe Ytong-woning vermindert niet doorheen de jaren (isolatiematerialen zijn onderhevig aan slijtage).

Ytong Communicatie Campus

Fotos: © Xella nv; © Claerhout nv.

Voor meer informatie:

Contacteer Pascal Vandelannoote voor meer informatie: LinkedIn

B2Build Academy verenigt het volledige bouwteam. Want discipline-overschrijdend denken is de beste garantie voor toekomstgerichte oplossingen. B2Build Academy biedt kennis en inspiratie, trends en evoluties.

Onze bouw partners

Knauf
Saint-Gobain
Reynaers
VMZINC
Soprema
Soudal
Schoeck
EQUITONE
Nelissen
Muurtuin
Etanco

Word partner en zet proactief in op kennisdeling, samenwerking en dialoog tussen alle actoren binnen de bouwsector. Ontwikkel samen met niet-concurrentiële partners leadgenereratie op basis van gepersonaliseerde content rond referentieprojecten, hybride events en performante online marketing.

Onze kennispartners

Bureau Bouwtechniek
Bureau Bouwtechniek

Onze corporate partners

Trevion
ING
Claerhout Communicatiehuis

De Bouwschil maakt deel uit van het B2Build Mediaplatform. Onze corporate partners onderschrijven de doelstellingen van B2Build, waarbij we ons richten tot de verschillende actoren in de bouwsector. Steeds met het oog op duurzame en circulaire ontwikkelingen of toepassingen in functie van samenleving en eindgebruiker.

Sluit gratis aan bij B2Build Academy en geniet van deze voordelen

  • Toegang tot onze zes thematische bouwplatformen
  • Deelname aan inspiratie-events rond actuele kennis uit de bouwsector
  • Netwerking met het bouwteam
  • Rechtstreeks contact met 60 fabrikanten